FAQ

Bliv klogere på ThunderShirt til hunde

Der er flere forskellige tegn på utryghed. Nogle af dem er indlysende: Hunden ryster, når det er uvejr, gemmer sig, når der er fyrværkeri, eller ødelægger hele huset, når den er alene hjemme. Andre tegn er ikke så indlysende og misforstås ofte. Vidste du, at når hunden gaber, slikker sig om munden eller endda når den logrer, kan det også være tegn på utryghed?

Jakken kan bruges dagligt på alle typer hunde. Prøv den første gang, når din hund er glad, for at opbygge en positiv association helt fra starten. Hvis du ved, at der snart vil ske noget, der plejer at gøre din hund utryg, giver du den jakken på, lige inden eller i umiddelbar forbindelse med situationen.

ThunderShirt lægger et blidt og konstant omkring din hunds krop, hvilket hjælper hunden til at finde ro og slappe af, ligesom vi kender det fra tyngdedyner eller det at svøbe en baby. Det tryghedsskabende tryk virker hos over 80 % af hundene*.
*2011 ThunderShirt Dog Anxiety Survey

Det kræver ikke nogen form for træning, men sørg for at placere jakken som anvist.

For nogle hunde kan det være en fordel med langsom tilvænning til jakken med belønninger.

Hunden kan have ThunderShirt på i længere tid ad gangen, eksempelvis al den tid, den er alene hjemme. Husk dog, at vi anbefaler at tage ThunderShirt af din hund hver eller hver anden time, de første par gange, for at sikre dig, at alting sidder korrekt og din hund er glad og tilpas. Tjek også for evt. irritation eller andre problemer. Det forekommer meget sjældent, men det er altid bedst at være på den sikre side. HUSK også altid at tage ThunderShirt af mindst to gange om dagen i en halv time, hvis din hund har den på i længere perioder.

Vi står ved vores produkt! ThunderShirt er en stor hjælp for de fleste hunde, der er utrygge. Mange ejere oplever, hvordan deres hund bliver roligere allerede første gang, jakken bliver brugt. Hos andre hunde tager det to eller tre gange, før ejeren kan se resultaterne af ThunderShirt.
Kontakt os gerne for gode råd, der måske kan hjælpe dig og din hund!

Når jakken har den rigtige størrelse, og hunden har fået den rigtigt på, bør det være meget behageligt for den at være iført ThunderShirt. Det er meget sjældent, at der opstår problemer, men hvis du lægger mærke til hudirritation eller fysisk ubehag hos hunden, skal du stoppe med at bruge ThunderShirt og kontakte os.

ThunderShirt er fremstillet af holdbart og vaskbart stof. Jakken kan maskinvaskes på et almindeligt koldt vaskeprogram. Sørg for, at velcro-lukninger er lukket, så du undgår at det griber fat i andet stof i vaskemaskinen. Hæng jakken op, så den kan lufttørre.

Overophedning er typisk ikke noget, du behøver bekymre dig om, når din hund er iført ThunderShirt – vær dog opmærksom, hvis temperaturen kommer over 32 °C i solen. Hunde afkøler sig primært gennem munden og poterne, som ikke er dækket af ThunderShirt. Hertil kommer, at ThunderShirt er fremstillet af tyndt, åndbart stof.

Når du giver en hanhund ThunderShirt på, skal du sikre dig, at de klapper, der går ned omkring maveområdet, ikke dækker eller presser på kønsdelene. Hvis ThunderShirt presser eller gnider mod kønsdelene, kan der opstå irritation. Lægger du mærke til, at der er ved at opstå irritation, skal du omgående tage ThunderShirt af. Prøv med en mindre størrelse, eller kontakt os for yderligere vejledning.

Se størrelsesguiden

Du kan prøve at kombinere din ThunderShirt med ADAPTIL Transport Spray. Spray ADAPTIL Transport på det runde mærke på hundens ThunderShirt, 15 minutter før du giver din hund ThunderShirt på.
Husk, du må aldrig spraye direkte på hunden eller på ThunderShirt mens hunden har den på.