Sådan stopper du hundens gøen
Det er et vigtigt kommunikationsmiddel for vores hundevenner at gø – lige fra hvalp til seniorhund. De gør for at udtrykke sig, både over for andre hunde og over for mennesker. En hvilken som helst lyd kan få din hund til at gø, men når den gør i overdreven grad, er det ofte tegn på et underliggende problem. Hundens gøen kan være frustrerende for både dig og dine naboer. Nedenfor får du en række gode råd til, hvordan du kan hjælpe din hund til at stoppe med at gø, når den er utryg eller bange.
De 5 bedste råd – Sådan stopper du hundens gøen
1. Forstå din hund
- At din hund gør kan skyldes flere ting, bl.a. kedsomhed, utryghed, ophidselse, begejstring eller et ønske om opmærksomhed.
- Forsøg at forstå, hvilke situationer, der får din hund til at gø, og om det skyldes utryghed. Det kan eksempelvis være når den er alene hjemme, eller når den møder andre hunde på gåturen.
- Søg råd hos en kvalificeret adfærdsrådgiver, som kan hjælpe dig med netop den situation, din hund har udfordringer med.
2. Brug ThunderShirt
- ThunderShirt er en tryghedsskabende jakke, der hjælper din hund med at falde til ro, når den møder udfordrende situationer, der får den til at gø.
- ThunderShirts patenterede design giver et blidt, konstant tryk, der har en tryghedsskabende, beroligende virkning.
- Over 1 million hunde har allerede fået hjælp. Skal din hund være den næste?
- Du kan også med fordel kombinere din ThunderShirt med produkter fra ADAPTIL, for endnu mere tryghed og ro til hunden.
3. Brug positiv forstærkning i træningen af din hund
- Straf aldrig din hund for at gø. Straf kan få den til at gø endnu mere, resultere i anden uønsket adfærd, og påvirke det bånd, der er imellem jer.
- Du får bedre resultater med positiv forstærkning, ved at bruge godbidder og belønning, når din hund gør det, du gerne vil have den til.
4. Husk aktivering!
- Fysiske aktiviteter som f.eks. en gåtur eller lege kan hjælpe både dig og din hund med at slappe mere af.
- Det er meget vigtigt, at din hund også får mental aktivering. Aktivitetslegetøj med godbidder, tyggelegetøj, sportræning og anden mental aktivering er godt for din hunds hjerne!
5. Spørg din dyrlæge
- Hvis din hund bliver ved med at gø i situationer, hvor den er utryg, kan du kontakte din dyrlæge og bede om hjælp. Måske er der en underliggende medicinsk årsag til, at din hund gør, og dyrlægen kan også henvise dig til en kvalificeret adfærdsrådgiver.