Sådan hjælper du hunden til at finde ro ved høje lyde

De konstante brag og det blinkende, skarpe lys fra fyrværkeri er skræmmende og utrygt for mange hunde. Med tordenvejr følger uforudsigelig buldren, og ofte bliver hunde urolige, længe før vi andre opdager, at et uvejr på vej. Der er ikke noget værre end at se hund vandre hvileløst omkring, rystende og gispende, mens det brager løs udenfor. Her får du et par gode råd, der kan hjælpe med at få din hund til at falde til ro, når der er høje lyde.

De 5 bedste råd

1. Skab et roligt rum/sted

  • Skab et trygt sted i dit hjem, hvor din hund godt kan lide at være. Gør det hyggeligt og behageligt med et rart sted at ligge og hundens yndlingsting. Du kan gøre det endnu mere hyggeligt og trygt ved at lave en hule af et par tæpper.
  • Det kan også hjælpe at tænde for TV’et eller radioen, da det kan hjælpe til at drukne nogle af de høje lyde. Vær dog opmærksom på, at TV og radio ikke sender fyrværkeri.
  • Træk persienner eller gardiner for, da lyn og det blinkende lys fra fyrværkeri også kan være skræmmende. Sørg altid for, at døre og vinduer er lukkede, både af hensyn til støj, og så hunden ikke stikker af.

2. Brug ThunderShirt

  • ThunderShirt lægger et blidt tryk omkring din hunds krop, der hjælper med at dæmpe dens utryghed og uro.
  • Vi har set, hvordan ThunderShirt har hjulpet over 1 million hunde rundt omkring i hele verden.

3. Forsøg at distrahere hunden

  • Ved at distrahere hunden, kan du hjælpe den med at finde ro. Det kan være ved at lege med den, give den tyggelegetøj eller blot være tilstede og snakke med den. Bare det, at du er i nærheden, vil også virke trygt og dermed gøre hunden mere rolig.

4. Træk gardinerne for

  • Ikke kun de høje lyde, men også andre elementer af et uvejr, kan virke skræmmende. Det kan eksempelvis være lyn, regn og vindstød. Træk derfor gardinerne for, og forsøg at begrænse så mange af elementerne af uvejret som muligt.

5. Spørg din dyrlæge

  • Hvis din hund stadig virker utryg og urolig, og ovenstående ikke kan få den til at falde til ro, kan du kontakte din dyrlæge for yderligere vejledning.